nyelvtanulás online

Nyelvtanulás, nyelvvizsga

Voigt Kata vagyok,  nyelvtanítással foglakozom. Német és angol szakos vagyok. Különböző típusú nyelvvizsgákra, érettségire készítek fel diákokat. Minden szinten – korrepetálástól a felsőfokig és különböző szakmaival bővített nyelvvizsgákra – szeretnék segíteni a nyelvtanulóknak. Ezt a blogot azért indítottam, hogy megoszthassuk egymással nyelvtanulási tapasztalatainkat.
Kérlek, írd le, mi okozza a legnagyobb gondot számodra a nyelvtanulásban és azt is, hogy szeretsz leginkább tanulni. Melyik típusú feladatokat szereted a legjobban?
Várok minden nyelvtanulással, nyelvvizsgával kapcsolatos kérdést és véleményt.

Kérdéseidre szívesen válaszolok Skype-n is: voigtkata.

Egyéb információkat megtalálsz a

Hozzászólások: "Nyelvtanulás, nyelvvizsga" (30)

 1. Nagy Gábor szerint:

  Szia Kata,
  megnéztem a weblapodat, Nagyon tetszik. Meglepett, hogy interneten is lehet nyelvet tanulni. Érdekelne ez a módszer, mert biztosan sok időt és fáradságot lehet ezúton megspórolni. Légszíves írj róla többet.
  Gábor

  • Halló Gábor,
   valóban sok időt megtakaríthatsz, ha otthonról, a saját számítógéped előtt tanulsz és nem kell tanárhoz járnod.
   Nincs szükséged másra, csak internetre és mikrofonra.
   Az oktatás Skype-n keresztül történik. Hatékony, mert a 60 perc nagyon aktív, sokat beszélgetünk és csak a tiéd, a tanár csak rád koncentrál.
   Minden anyagot én küldök át neked, tehát nincs szükséged könyvre, munkafüzetre és más segédanyagokra.
   Házi feladat természetesen itt is van, amit a tanuló vagy interaktív formában old meg, vagy egyszerűen Skype-n küld el nekem.
   Hogy eldönthesd, tetszik-e a módszer, rendelkezésedre áll egy ingyen próba-óra, ami természetesen semmire sem kötelez.

 2. Gabi szerint:

  Hali,
  én egy évig tanultam online németet. Nagyon szuper, hogy nem kellett órákig tanárhoz utazni, csoporttársakhoz igazodni egy tanfolyamon és bármikor elcserélhettem az órámat, ha közbejött valami program.
  Ja, és elsőre meglett a középfokú “C”nyelvvizsgám!
  Köszi Kata!

 3. Halló,
  mostantól lehetőség lesz ingyenes konzultációra is.
  Nézd meg a honlapomat: világoskékkel jelölök minden héten néhány órát, amikor várom a jelentkezéseket egy ingyenes konzultációra.
  Addig gyűjts össze a kérdéseidet és vedd fel velem a kapcsolatot Skype-n!
  Várok mindenkit, akinek a nyelvtanulással kapcsolatban kérdései vannak.
  Addig is jó tanulást!
  Kata
  http://www.voigtkata.hu
  Skype: voigtkata

 4. Böbe szerint:

  Sziasztok!

  Én csak annyit szeretnék mondani, hogy 2008 decemberében kezdtem Katánál angolt tanulni online, és eddig mindennel meg vagyok elégedve. Az órák nagyon jó hangulatban telnek, és rengeteget fejlődtem az elmúlt időszak alatt. Hamarosan mehetek középfokúzni, pedig kezdő szintről kezdtem!!! Ha valami közbejön az előre megbeszélt időpontban, akkor sincs baj, mert nagyon rugalmas, átesszük az órát máskorra. Az a rengeteg tan- és hanganyag amit kapok tőle nagyon érdekessé és játékossá teszi a tanulást! Mindenkinek csak ajánlani tudom, és köszönöm neki az eddigieket! 🙂

  Böbe

 5. Tegnap – éppen úton voltam – felhívott egy lány. Kedves hangja volt. Megpróbálom idézni a beszélgetést:
  – Középfokú nyelvvizsgát szeretnék németből, de csak délelőttönként érnék rá.
  – Szuper. Én is ráérek délelőttönként. (És legjobban a középfokú nyelvvizsga-felkészítést szeretem.) Vegyen fel Skype-n és szükségünk lesz egy headset-re is az órák megtartásához. Semmi másra nincs szükség, minden anyagot megkap tőlem (szövegek, tesztek, hanganyagok stb). Nem kell sehova mennie, csak kényelmesen elhelyezkednie a számítógépe előtt.
  – Nekem nincs Skype. Ja, ez olyan internetes izé??? Akkor nem kérem, köszönöm. Viszlát.

  És ebben a pillanatban lefejeltem a szélvédőt…

  Mit is nem kér?

 6. Meli szerint:

  Sziasztok!

  Én GYES-en levő anyuka vagyok és mivel nem akarok teljesen 0-ra “visszafejlődni” németből, felvettem Katával a kapcsolatot és nagyon jó, hogy teljesen az én szintemhez és a gyerek alvásigényéhez igazodva tudok órát venni.
  Rájöttem, hiába nyelvvizsgáztam le annak idején, manapság már nem elég a papír: a tudást szinten is kell tartani egy jó munkahelyért!
  Meli

 7. Csupa újdonság a házunk tája!

  2 Votes

  Quantcast

  Sokat gondolkoztam azon, hogyan tudnék segíteni a nyelvtanulók egyre népesebb táborának egy kicsi zalai faluból, ahol még a madár sem jár és ettől olyan csodálatos. Jó, hogy van ez az Internet nevű dolog, ahol nincs távolság Kiscsehi és Párizs között. A tudást és a lelkesedést kábelek és mindenféle közvetítő eszközök juttatják el a világ legkülönbözőbb pontjára.
  Mivel 20 éve nyelvtanítással foglalkozom, alapítottam egy online nyelviskolát, ahol Skype segítségével a hét ill. a nap bármely szakában összekapcsolódik diák és tanár és már kezdődhet is a tanulás-tanítás. Immáron 3 éve tanítok így, és nyugodtan mondhatom, hogy nincs egyszerűbb és költséghatékonyabb módja a nyelvtanulásnak. Nem kell kötött idejű tanfolyamokat látogatni, mások tudásszintjéhez igazodni.
  Kolléganőmmel és barátnőmmel, aki angol anyanyelvű, segítjük a nyelvvizsgára készülőket. Taniával igazán lehet gyakorolni a folyamatos angol nyelvű társalgást, lévén, hogy csak keveset beszél magyarul.
  Örömmel jelentem, hogy elindult hírlevél szolgáltatásunk, ahol megannyi újdonság várja a feliratkozókat.
  Olvashatsz például érdekességeket a célországokról, értesülhetsz nyelvvizsgákkal kapcsolatos információkról, és ellátlak nyelvi gyakorló feladatokkal is. Nincs szükséged másra, csak egy kis szabad időre.

 8. Farkas Oliver szerint:

  Szia Kata!

  Ha nagyon kezdő vagyok akkor is vállalsz?

  Üdv:

  Oli

 9. Ilona szerint:

  Szia Kata!
  Jómagam is kezdő a kezdetén mondhatni 0-ról indulás… akkor is vállalsz?

 10. soós éva szerint:

  Szia Kata!

  Német nyelvet szeretnék tanulni munka szempontjából, mennyi idő kellene hogy eligazodjak a munka terén e nyelvből?

  Köszike! Éva

  • Kedves Éva, attól függ, hogy milyen munkáról lenne szó. Nem mindegy ugyanis, hogy titkárságvezető akarsz lenni egy pörgős cégnél, vagy olyan munkáról lenne szó, ahol nem kell napi szinten németül kommunikálni.

 11. soós éva szerint:

  Köszi a gyors választ!

  Hát egyszerű munka, mint pld. takaritás…ezért szeretnék megtanulni, és hogy megértesse magam, ha szeretnék kérdezni, érdeklődni.
  Köszi!

 12. soós éva szerint:

  Rászántam magam, mikor lehet kezdeni és hogyan? Köszi!

 13. Gonda Andrásné Nóra szerint:

  Szia Kata!Németet szeretnék tanulni,mert kiköltöztem Németországba 2 gyermekemmel szeptember 6-án,mert a férjem itt dolgozik 5 éve.Azért szeretnék tanulni,mert nagyon zavar,hogy szinte semmit nem értek ha hozzámszólnak.Megoldható?

  • Szia Nóra. Természetesen. Nincs szükséged másra csak Skype-ra és mikrofonra. És már kezdhetjük is a tanulást.

 14. Kovács Krisztina szerint:

  Szia Kata!
  Mi a férjemmel, már kint lakunk Németországban, kivételesen ő tudott elhelyezkedni, pedig egy szót sem beszél németül, de nagyon nagy szüksége lenne rá.
  A kérdésem, hogy van-e deviza számlád, mert Forintot nem tudok utalni.
  Ha ez működik, akkor utána minél hamarabb kezdenetek kellene, ja és én lennék a következő. 🙂
  Válaszodat előre is köszönöm!

 15. Ágnes szerint:

  Üdv! Engem az érdekelne,hogy kb. mennyi szükséges egy alapfokú német nyelvtudáshoz? Tudom, hogy egyénfüggő, de én átlagot szeretnék tudni:-) Köszönöm!

 16. Csóka Gábor szerint:

  Szia Kata!
  Németországban dolgozom 1 éve, és nagyon zavar, hogy hibásan, sokszor a németek számára érthetetlenül beszélek, aminek az oka egyszerűen a rossz szórend, vagy egy nem odaillő szó. Sokszor tudom, hogy ezt nem így kellett volna mondani. Felnőttként tanultam a nyelvet rohamléptekkel, az állásomhoz kellett a B2-es nyelvvizsga, amit kiszenvedtem, de nagyon zavar, hogy mintha nem fejlődnék azóta. A munkahelyemen folyamatosan kell kommunikálni, ami a nap végére teljesen kifáraszt. Kicsit elszigeteltnek érzem magam emiatt, és alig várom, hogy hazaérve végre magyarul beszélhessek. Sajnos tanulásra nem volt időm ezidáig, de tetszene ez az otthonról mikrofonnal dolog. A másik problémám, hogy azelőtt angolul folyékonyan beszéltem, de ez a német dömping kiirtotta az angolul tudó agysejtjeimet, szinte meg sem tudok már szólalni, de ha igen, valamilyen szörnyűséges keverék nyelv lesz belőle. A német a mindennapokhoz kellene, az angol meg csak idegesít, és nem tudom, hogy menthető-e. Várnám terápiás javaslataidat. Köszönöm válaszod.

  • Halló Gábor,
   ismerem a rohamléptekkel való tanulás eredményét. Szerintem építsd fel újra szépen, lassan, tematikusan a nyelvet.És ne légy magaddal türelmetlen, elvére egy idegen nyelv részben idegen gondolkodásmód is. Nem megy az átállás egyik napról a másikra 🙂 Ha több nyelv is van az ember fejében természetes, hogy az éppen domináló elnyomja azt, amelyiknek ideiglenesen csak alárendelt szerepe van. Vidd tovább mind a kettőt, érdemes 🙂

 17. Romsics Magdolna Maya szerint:

  Szia Kata!0-ról kezdő vagyok ,de szeretnék megtanulni németűl .a párom már hosszu éveken keresztűl kint dolgozik németbe és én is voltam kint párhónapot és kőzbe sikerűlt is a cégénél takaritást vállalnom ,ő segitett mindig a tolmácsolásba ,és épp ezért szeretnék is tanulni ,legalább olyan szintet hogy megértessem magam és én is értsem őket!! Lehetséges lenne??? Előre is kőszőnőm a válaszod!!

 18. Romsics Magdolna Maya szerint:

  Szia Kata ! macsek43@gmail.com az email cimem! Űdv Maya!! 🙂

 19. Kolarovszki Ilona szerint:

  Kedves Kata!
  Én tavaly 08.hóban kezdtem el teljesen kezdőként tanulni a németet magán úton. Egészségügyben dolgozom ezért az itthonról történő tanulás nekem kedvezőbb lenne. Sajnos jelenleg nemtudok kezdeni csak hónap vége felé mivel a sz.gépet most újítják fel. A telefonomra rátelepítem a skypot ma és az ingyenes órát kipróbálnám,akkor te is látnád mennyit tudok jelenleg. Két hónapja nem járo az idő szűke miatt. Jó lenne a középszint de nemtudom mennyi idő alatt tudnám ezt elérni. Várom válaszodat! Köszönettel: Icus

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Címkefelhő

%d blogger ezt szereti: